Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Det dröjer innan Biologiska museet kan öppna

I december 2014 kom beskedet: Biologiska museet ska bevaras och de uppstoppade djuren renoveras. Men än har arbetet inte börjat och det dröjer innan museet kan öppnas för allmänheten.

Pengar finns avsatta men ännu har inte arbetet med att rusta upp djuren på Biologiska museet startat. Planerna är att museet ska kunna öppna till sommaren.

Efter många turer tog kommunen till sist beslutet att bevara Biologiska museet och låta det vara kvar i sina ursprungslokaler på Karolinska gymnasieskolan. 200 000 kronor avsattes för att rusta upp museet. Det är pengar som kommer från en gammal avslutad stipendiefond och en donation från Örebro universitet.

Samtidigt som hela skolan har renoverats från grunden har salen där museet finns fått innertaket renoverat, dessutom har alla fönster bytts ut. Nu ska golvet återställas och efter det ska man gå ut med en förfrågan till olika konservatorer för att se om någon kan ta sig an de något luggslitna djuren.

– Tyvärr är det inte helt enkelt att få tag på en konservator, men vi ska nog lyckas, säger gymnasiechef Anders Duvkär och påpekar att det är ett stort arbete att fräscha upp djuren eftersom inget gjorts sedan 2003.

När kan museet öppna?

– Inte förrän vi renoverat upp det hela, men intentionen är senast till sommaren. Vi kommer sedan ha ett samarbete med Barn- och fritidsprogrammet kring guidning av förskolebarn på museet, och ha ferieöppet via praktikjobb för ungdomar i kommunen. Sällskapet Karolinare i Örebro har också lovat stöttning i detta.

Anders Duvkär påpekar också att det finns lite andra planer kring museet men att det ännu är för tidigt att prata om.

Tidigare artiklar:

3/11 2011: Gammalt museum hotas av nedläggning

23/4 2014: Oklar framtid för Karros unika museum

18/11 2014: Snart avgörs Biologiska museets framtid

4/12 2014: Beslut: Biologiska museet räddas

Annons
Annons
Annons