Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Efter nedskräpning – återvinningen vid Tappstället stänger

Sopor har under en tid dumpats vid Tappstället, återvinningsstationen på Gustavsviksvägen i Örebro. Nu stängs stationen för att få stopp på nedskräpningen.

– Om situationen förbättras på Tappstället så är vi villiga att ställa tillbaka stationen och vi kommer att ha en fortsatt dialog med kommunen om läget, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det såklart ogynnsamt när en återvinningsstation måste stängas.

Från och med den 21 juni tas möjligheten att återvinna på platsen bort. Tappstället öppnade för återvinning hösten 2012 men nu drygt fyra och ett halvt år senare stängs den. I stället hänvisas till Coop Stjärnhallen, Coop Österplan samt ICA Parkhallen i Adolfsberg där det finns återvinning.

– Vi kommer att öka antalet tömningar på övriga stationer i centrala Örebro eftersom trycket på dessa kommer att bli större, säger Ulla Krohn på FTI i pressmeddelandet.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons