Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter ofredandena: Kalla till extramöte

Moderatpolitikern Johan Kumlin anser att Gustavsviks Resort AB måste kalla till ett extra bolagsstyrelsemöte efter den senaste tidens misstänka ofredanden i badhuset.

Annons

Samtidigt kritiserar han Lennart Bondeson (KD) och Kenneth Nilsson (S) för att inte vilja bidra till ett sådant extramöte.

– Jag har bett om ett extramöte för att prata om etik och värdegrundsbegreppet, men Kenneth Nilsson och Lennart Bondeson har hälsat att deras kalendrar är fulltecknade. De prioriterar inte den här allt mer aktuella frågan. Den politiska majoriteten verkar helt enkelt inte intresserad, säger Johan Kumlin (M) som anser att kommunen misslyckats på flera sätt när det gäller värdegrundsarbetet.

– Människor måste lära sig att acceptera andra människors nej och där har vi ett viktigt uppdrag i skolan. Och det är där vi misslyckats i Örebro kommun, fortsätter Kumlin (M).

Bondeson (KD) och Nilsson (S) tillbakavisar kritiken att de inte skulle vara intresserade av ett möte.

– Vi har inte fått frågan. Det är märkligt att anklaga oss för det. Vi för dialog med företagsledningen utifrån det som har hänt. Min bedömning är att de har agerat på det sätt som de kan men frågan är jätteviktig, säger Lennart Bondeson (KD)

– Kommunen har ett jättestort ansvar för det förebyggande arbetet med värdegrund. Det råder inga tvivel om att skolan tar det ansvaret. Om Kumlin vill få det till att våra medarbetare i skolor och på fritidsgårdar har ett ansvar för att det sker brottslig verksamhet i samhället så tror jag han drar mer långtgående slutsatser än många andra, säger Kenneth Nilsson (S).

Annons
Annons
Annons