Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Försenat hotell på Centralstationen

I månadsskiftet februari-mars var det tänkt att det nya hotellet vid Centralstationen skulle vara klart. Nu dröjer det till maj eller juni.

Mycket jobb.  Det tar lite tid att renovera gamla hus. Det nya hotellet vid Centralstationen kommer att öppna några månader senare än planerat.

Anders Hagström som har Livin hotell och vandrarhem kommer att driva hotellet i det gamla kontorshuset vid Centralstationen. Tidigare hade Studiefrämjandet verksamhet i byggnaden. Tanken var att hotellet skulle stå klart i månadsskiftet februari-mars. Så blir det inte – ombyggnaden har dragit ut på tiden.

Orsaken är till viss del att det har varit svårt för fastighetsägaren Jan-Olof Lindin att få tag på byggjobbare. Men framför allt beror det på att huset är gammalt och att det har varit mycket jobb.

– Huset är byggt på 1860-talet och det har varit mer jobb än vi kunde räkna med. Det är mycket installationer som måste göras, säger Lindin.

Det har blivit en del överraskningar under resans gång. Till exempel har man hittat järnvägsräls som använts som balkar i taket i trapphusen.

– Du får hela tiden hitta nya lösningar och det är ju spännande, säger Lindin.

Hotellet kommer att ha 16 rum, ett konferensrum samt ett kafé i bottenplanet.

Anders Hagström är övertygad om att det finns en marknad för ytterligare ett hotell i stan:

– Ja, 2015 var ett rekordår både för Livin och alla andra hotell i stan. Det verkar vara god snurr nu också.

Annons
Annons
Annons