Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållplatsflytten fick pendlarna att ge upp

Kollegorna Johanna Stenersen och Bitte Söderberg Roth har båda bytt buss mot bil sedan universitetets hållplats flyttade.

Annons

BYTT TILL BIL. Johanna Stenersen och Bitte Söderberg Roth som jobbar på Örebro universitet tycker att det är märkligt att prioritera parkeringar mitt i campus i stället för busshållplatser. Foto: Sofie Isaksson

 – Att ha en expressbuss för att transportera folk snabbt från stationen, och så tar det längre tid att gå – vad är då vinsten? frågar sig Johanna.

De tycker att det är galet att den som åker kollektivt får gå långt, medan bilisterna har nära. Tidigare brukade de två kollegorna ses på 10:an vid Södra station. Bitte hade bytt från länsbussen från Lekeberg och Johanna kom med tåget från Kristinehamn. 10:an stannade precis utanför knuten vid Forum-huset. Att få sju minuters gångavstånd till hållplatsen kan låta lite, men innebär stor skillnad på en redan lång resa.

– Det krävs också mer planering att tajma ihop byten. Hinner jag springa ner dit?

För Johanna innebar det också att hon fick en restid på över två timmar enkel väg. Nu kör hon de sju milen från Kristinehamn på en timme.

– Jag skulle hellre åka kollektivt, men det finns en smärtgräns för hur mycket tid man kan lägga på att resa, säger hon.

För Bitte handlar det mer om att hållplatsflytten blev droppen. Redan tidigare satt hon på nålar på länsbussen, osäker på att hinna med bytet när det blir trafikköer på Södra infarten.

– Jag fattar inte hur man planerar i Örebro, att det inte finns särskilda bussfiler till exempel.

Annons
Annons
Annons