Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplatserna som ska få årets lyft

Åtta lekplatser kommer att byggas om i Örebro under året.

Annons

Sammanlagt finns det förslag om att tekniska nämnden ska  investera nästan 10 miljoner kronor i Örebros parker 2013. På fredagen tog beslut om att lekplatser i kommunen ska rustas upp för 3,5 miljoner, och samtliga är på önskemål från antingen villaföreningar, dagbarnvårdare eller boende. Det handlar inte om helt nya lekplatser som anläggs, utan upprustning av de som finns.

– Men ofta blir det ganska mycket mer och man kompletterar lekplatser. Det brukar bli ett riktigt lyft för området, säger tekniska nämndens ordförande Ulrika Sandberg (S).

De här lekplatserna ska rustas upp under året:

Bergkälleparken vid SvampenVälbesökt rustad lekplats (2006) intill berget vid Svampen. Lekplatsen ska kompletteras med mer lekutrustning och belysning.

Prästgårdsvägen, MosåsUtsliten lekplats i västra delen av Mosås. Ny lekutrustning och nya buskar. Kompletteras med belysning.

Sidogatan, MariebergLekplats i kanten av en skogsdunge väster om Mariebergsskolan. Lekutrustningen ska förnyas och det ska göras möjligt att leka mera i skogsdungen. Kompletteras också med belysning.

Manhemsvägen, MariebergDen enda lekplatsen öster om järnvägen i Mosås. Lekutrustningen ska bytas ut och staketet mot järnvägen ska ses över. Kompletteras med belysning.

AlmbyparkenInnehåller i dag bara en gammal gungställning. Lekplatsen ska byggas om och det ska planteras buskar och träd i parken. Kompletters med belysning.

Landstormsparken, SörbyBra läge i västra delen av Sörby. Lakplatsen ska flyttas lite längre från granntomten samt göras större. Kompletteras med belysning.

VäståparkenLekplatsen har idag bara en gungställning och gungdjur. Eftersom parken nyligen har fått en plaskdamm har antalet barn ökat. Det ska blir fler lekmöjligheter i parken.

Ulla Billqvists parkIdag en mintre lekplats som inte uppfyller kraven på på säkerhet. Lekutrustningen ska förnyas. Kompletteras med belysning.

Annons
Annons
Annons