Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystisk stank spred sig över Örebro

En mystisk stank spred sig över Örebro under förmiddagen.
NA ringde runt till några misstänkta industrier – men alla visade sig vara oskyldiga.
Så nu är frågan: Var kom stanken ifrån?

Annons

Under dagen har personer hört av sig till NA och berättat att de känt en frän lukt i olika delar av Örebro, bland annat på norr och på söder. Men även mitt i stan.

– Jag vaknade upp och det luktade fan kattpiss i hela lägenheten. Men jag har ju inga katter, berättar Daniella som bor i centrala Örebro.

Så NA ringde runt till några industrier som skulle kunna vara orsaken till doften, bland annat Sakab i Kumla som för några år sen fick en leverans av råterpentin och metanol som gjorde att det luktade kattpiss över hela Kumla och ända bort till Stockholm.  

– Men den här gången är vi oskyldiga. Vi har inte tagit emot en sådan leverans den senaste tiden, berättar Sakabs miljöchef Hanna Eriksen.

Inte heller på Örebro kommuns avfallsanläggning Atleverket, som tidigare fått klagomål på illaluktande utsläpp, känner man till den mystiska kattpisslukten. 

– På soptippen har vi inte gjort något speciellt. Om doften hade kommit härifrån hade vi känt det själva, berättar Mattias Persson på Atleverket.

Och på pappersmassabruket  Munksjö Aspa är man också frågande till doften.

– Vi har inte haft någon produktion den senaste veckan. Så jag har svårt att se att det kommer härifrån, säger Aspas miljöchef Dan Björk.

Vet du mer? Vet du var doften kommer ifrån? Hör av dig till [email protected]

Annons
Annons
Annons