Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

NA-tv: 1 500 ville fynda på megaloppis

220 bord och över 1 500 besökare. Megaloppis i Convemtum drog långt fler personer, som ville handla retro, än arrangörerna hade räknat med. Nu planerar de för en fortsättning till hösten.

Ronja Hasselgren har köpt leksaker. Hon är på Megaloppis med sin mamma Camilla för att fynda. I en påse på ryggen har hon plastdrakar och en mjukishund. Mamma Camilla öppnar en av sina kassar och visar spel, fotoalbum och barnbestick.

– Allt i kassen kostade tio kronor styck.

För att komma in på loppisen på Conventum har de köat. Kön ringlade sig lång långt innan Megaloppis öppnade på lördagen och en timme efter att dörrarna slagit upp hade 1 500 personer betalat in sig.

– Vi hade inte räknat med att det skulle komma så här många, säger en av arrangörerna.

Bland de 220 loppisborden står Fredrik Kellen från Örebro och säljer begagnade tv-spel och gamla biostolar från Röda Kvarn. Han har sålt på loppis förut.

– Men det är första gången på Conventum. Det här är det största loppis jag varit med om.

Fredrik får många förfrågningar om gamla tv-spel. En favorit bland kunderna är Nintendo 8-bit, menar han. Det är ett retrospel från mitten av 80-talet. Förutom att sälja knyter han värdefulla kontakter på loppisen.

– Jag har mer att sälja hemma.

Maria Hollsten från Karlskoga är iklädd ett loppisfynd – en blommig långklänning från 70-talet. Vid sitt bord säljer hon saker hon rensat ut från förrådet hemma.

– Jag har lite annorlunda smak och älskar retro.

Har du sålt något?

– Jättemycket. Mest 50-talsgrejer som kakburkar och vaser. Konnässörerna var här först. Det kom ett gäng som visste precis vad de ville ha. De hade köat långt innan vi öppnade.

Vid ett bord i kafeterian sitter Mirjam Annersten och Rita Andersson från Örebro och pratar.

– Vi lär känna varandra genom att visa våra fynd, säger Mirjam.

Rita har handlat en vit pälsbolero som hon ska ge till sin dotter som bor i Australien.

– Den ska ända dit bort.

Mirjam håller upp tre klänningar som hon fått för 30 kronor styck.

– Jag vill uppmana alla att handla på loppis. Man får sin egen unika stil och det är både miljövänligt och prismedvetet.

Arrangören Susanne (som inte vill ha med sitt efternamn i tidningen) framhäver också miljöaspekten.

– Många tänker på miljön, att vi ska återanvända våra prylar och inte kasta allting.

Själv köper hon gärna smycken på loppis, men menar att man kan hitta det mesta man vill ha. Nu planerar hon och de andra arrangörerna för en fortsättning på Megaloppis i Örebro. Nästa tillfälle ska bli i höst och sedan hoppas hon att evenemanget ska fortsätta arrangeras två gånger per år.

Annons
Annons