Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

NA-tv: På plats vid rätten - timmar senare skjuts han

Här är tv-bilderna som bekräftar kopplingen mellan mordrättegången och skjutningen i Markbacken. Den mordåtalade 26-åringens bror fastnar på film utanför Örebro tingsrätt innan rättegången startade. Några timmar senare sköts han ned.

Nu bekräftar även polisen kopplingen mellan mordrättegången och gårdagens skottlossning i Markbacken.

- Det finns en knytning till den pågående rättegången, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Under rättegången om mordet i Vivalla bekräftade den 26-årige mordåtalade mannens advokat, Thomas Olsson, på torsdagsmorgonen att det var 26-åringens bror som blev utsatt för ett mordförsök i Markbacken på onsdagseftermiddagen.

Ännu finns ingen gripen misstänkt för dådet. Polisen, som klassar mordförsöket som en särskild händelse, jobbar brett men säger att en av hypoteserna är kopplingen mellan mordrättegången i Örebro tingsrätt och skjutningen i går. Mannen syntes utanför Örebro tingsrätt innan rättegången startade.

-Personen har en, som man kan ana, knytning till den pågående rättegången i Örebro. Är det någon som kan hjälpa oss med den här utredningen så är vi ytterst tacksamma om man hör av sig till oss på 114 14, säger Stefan Wickberg.

Ser ni skjutningen som en hämndaktion?

-Vi vill inte bli låsta i våra tankesätt just nu. Vi jobbar förutsättningslöst nu. Men någonstans finns det ju ett rejält motiv för den här händelsen. Självfallet ser vi på de kopplingarna som du pratar om, säger Stefan Wickberg.

Polisen uppger att tillståndet för den skjutne mannen fortfarande är mycket allvarligt.

Annons
Annons