Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Öbo säljer 300 studentbostäder

Öbos styrelse har beslutat att gå vidare med försäljningen av 300 studentlägenheter. Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

örebro. I budgeten för 2016 ges det kommunala fastighetsbolaget Öbo möjligheter att sälja 300 studentlägenheter. Styrelsen för Öbo har beslutat att gå vidare med den försäljningen.

– Vi är emot utförsäljningar av det här slaget främst eftersom vi är rädda att det kommer leda till en ännu värre brist på studentbostäder i framtiden. Staten går in med stöd för att kommunerna ska bygga fler studentbostäder, men Örebro vill sälja sina. Det är inget bra. Men jag är rädd att vi är det enda partiet som vill stoppa, säger Murad Artin (V), oppositionsråd i ett pressmeddelande.

Rasmus Persson (C), är vice ordförande i styrelsen.

– Jag var inte med på mötet den här gången, men grunduppdraget ligger i att vi har getts möjligheter att sälja 300 studentlägenheter. Det tycker jag är rimligt om man ser till behoven i bolaget. Vi har ett rätt stort underhållsbehov. Dessutom säger fullmäktige att pengarna ska vara kvar i bolaget, säger han.

På styrelsemötet beslöts att det i försäljningen ska vara viktigt att den som köper ska vilja fortsätta hyra ut bostäderna till studenter,

– Men det är svårt för Öbo att tvinga någon att driva det som studentlägenheter när försäljningen väl är gjord, säger Murad Artin.

– Det går inte att garantera i förlängningen. Däremot får man ha en diskussion med fastighetsägaren man tänker sälja till och då får man avgöra hur seriös denne är i att behålla studentlägenheterna. Vi ska också komma ihåg att det är lägenheter som är byggda för studenter och anpassade för den gruppen, säger Rasmus Persson.

Annons
Annons
Annons