Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Örebroare åtalas misstänkt för bilbedrägeri

En örebroare som drivit taxirörelse misstänks ha lurat till sig bilar för nästan två miljoner kronor. Bilarna kördes sedan ner till Irak.

 Mannen åtalas nu misstänkt för flera grova bedrägerier. Totalt rör det sig om 14 bilar som mannen tagit ut på kredit.

Enligt åtalet var det under 2012 och 2013 som örebroaren besökte bilfirmor i Örebro, Lindesberg, Göteborg och Uppsala och gjorde upp affärerna.

Mannen hävdade att bilarna skulle användas i taxirörelsen i Örebro som han bedrev. Det visade sig dock att bilarna ställdes av och kördes ner till Irak. Senare under 2013 greps mannen i Turkiet i en av bilarna.

Enligt kammaråklagare Karl-Erik Antonsson ska brotten bedömas som grova då de ingått i ett led i en systematisk brottslighet och då det samtidigt rör sig om stora värden, nästan två miljoner kronor.

I polisförhör uppger mannen att han tog bilarna till Irak för att bedriva taxiverksamhet. Affärerna gick dock dåligt, uppger han. Enligt honom själv finns bilarna kvar i Irak.

Han har erkänt händelseförloppet, men nekar till grovt bedrägeri. Mannen säger till polisen att han inte hade för avsikt att lura någon men att han fick ekonomiska problem och inte kunde betala.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons