Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen inför nya publikmatchen

ÖSK hoppas på 10 000 åskådare hemma mot IFK Göteborg på söndag. Polisen tror också att många tillresta supportrar från Göteborg kommer till stan.– Men vi har inga indikationer på att det skulle bli en högriskmatch, säger Mats Öhman på Örebropolisen.

Annons

ÖSK:s hemmapremiär, som var i det närmaste slutsåld, lockade drygt 3 000 djurgårdsfans och många örebroare upplevde stämningen på stan som stökig när fansen tågade genom centrum. När IFK Göteborg kommer på besök väntas en hel del Blåvitt-fans – men inte i närheten av det antalet som Djurgården drog. IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna har inför matchen sagt att man gör en storsatsning till matchen mot ÖSK.

– Vi räknar inte med något annat än att det kommer en hel del folk i och med att det är Göteborg som är populärt och har många supportrar. Det kan bli 800 och det kan bli 500, det är svårt att säga, säger Mats Öhman, yttre kommissarie vid Örebropolisen.

Polisiärt har det inte varit några större bekymmer under senare år när klubbarna har mötts i Örebro, säger Öhman.

– Vi befarar inte något specifikt och har inga bekymmer i modern historia, säger han.

Gabriel Åbom, evenemangsansvarig på ÖSK Fotboll, säger att intresset är stort inför matchen.

– Folk ringer hela tiden och frågar om det finns platser kvar. Söndagsmatcher är ofta familjematcher och då har man gott om tid. Målet är att närma oss 10 000 åskådare, säger Åbom.

Han är särskilt glad över att klubben säljer mycket biljetter till lag och föreningar.

– Det är många barn och ungdomar som vill gå och se ÖSK vilket är jätteroligt. De är ju nästa generations supportrar, säger Gabriel Åbom.

Annons
Annons
Annons