Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prins Daniel får inte sitt namn på bussen

(UPPDATERAD 22.15) Det blir ingen prins på Örebros stadsbussar. Daniel Westlings namn plockades bort från listan när Murad Artin (V) kom med ett oväntat motförslag på nämndsammanträdet. I stället ska det vara Årets örebroare.

Annons

Allt var klart för att besluta om de 46 sista namnen på stadsbusarna vid programnämnd samhällsbyggnads sammanträde.

Det fanns en lista med namn, där Daniel Westling fanns med. Murad Artin kunde dock kuppa igenom ett eget förslag.

– Daniel har inte gjort så mycket för Örebro över huvud taget och vi hade en diskussion om det. Vi hade en omröstning och mitt förslag vann med nio röster mot sex, säger han.

I stället ska det bli Årets örebroare som ska pryda ”prinsbussen”.

Namnet kan bytas– Namnet på en buss ska bytas årligen. Varje år blir det Årets örebroare som ska ha sitt namn på dem, säger Murad Artin.

Nämndens ordförande Björn Sundin (S) blev överraskad när prinsen byttes ut.

– Det var lite pikant och det tyckte nog en del var lite roligt, säger han.

Själv röstade han för den ursprungliga listan.

– Jag tog ställning för hela listan. Det handlade mest om att har vi tagit fram ett förslag som jag har ställt mig bakom så tycker jag att det är mitt ansvar som ordförande i nämnden att stå för det, säger han.

Var det en hetsig diskussion?– Nej, det var det inte, det var ganska stillsamt. Murad lyfte sitt förslag och vi konstaterade väl i majoritetsgruppen att det var svårt att använda någon partipiska i det här fallet. Var och en röstade efter sitt samvete, säger Björn Sundin.

Som republikan var han dock inte särskilt besviken över det ändrade beslutet.

– Jag tyckte att det var ett bra förslag från början, och egentligen tycker jag att det till slut blev riktigt bra också. Det var en bra idé från Murad, säger Björn Sundin.

Annons
Annons
Annons