Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena rama vilda vänstern

Det handlar inte om Markus Allard. Det handlar om Rådhus-vänstern mot Ung vänster. Mussie Ephrem från Vänsterpartiets partistyrelse är mycket upprörd över hur hans parti hanterat konflikten i Örebro.

Annons

 Markus Allard gick för fyra år sedan med i Ung vänster i Örebro. Under de åren har han som ordförande för ungdomsorganisationen värvat så många medlemmar att Örebro-distriktet är Sveriges fjärde största.

Under de här åren har Markus Allard också skapat flera rubriker. 2010 delade Ung vänster ut falska flygblad som fick Kristdemokraterna att anmäla distriktet för varumärkesintrång. Förra året reste Markus Allard till Mali för att arbeta med presidentkampanjen och hamnade mitt i en kupp. I april skrev han ett tweet om Löfven och Hitler som gjorde att Vänsterpartiet i Örebro uppmanade honom att lämna sin plats i kommunfullmäktige. Han fick inte heller hålla tal vid Vänsterpartiets första maj-firande.

Och nu i veckan fick ett uttalande som Markus Allard gjorde om Revolutionära fronten partistyrelsen i Vänsterpartiet att suspendera honom ur partiet.

– Det här är ett jävligt drastiskt sätt att agera mot en enskild person, säger nu Mussie Ephrem. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina år i Vänsterpartiet.

Mussie Ephrem sitter i Vänsterpartiets partistyrelse och kommer att ta en diskussion om Markus Allard och situationen i Örebro vid nästa styrelsemöte.

– Jag tänker inte finna mig i ett parti med så låg tolerans, säger han.

Mussie Ephrem, andra vänsterpartister samt Ung vänster-medlemmar och Markus Allard själv menar att konflikten egentligen inte handlar om just Markus Allard. Det handlar om ständiga konflikter mellan den så kallade Rådhus-vänstern och Ung vänster.

– Vi har nu blivit så många i Ung vänster och vi är så starka att vi nästan kontrollerar Vänsterpartiet i Örebro, säger Markus Allard.

Det menar Markus Allard är anledningen till konflikten och det här har bland annat lett till att Ung vänster de senaste åren inte fått något ekonomiskt stöd från Vänsterpartiet. Nyligen ogiltigförklarades också ett möte där många från Ung vänster valdes till ombud till ett nomineringsmöte inför valet.

– Men de vill hela tiden få det till att det handlar om mig, säger Markus Allard.

Ung vänsters andra styrelseledamöter stödjer Markus Allard.

– Det är sjukt att säga att det bara handlar om Markus, säger Jennifer Hultgren från Ung vänsters styrelse i Örebro och hennes kamrat från styrelsen, Axel Frick, fortsätter:

– Och det är så naivt att tro att bara de klipper av Markus är vi ur vägen.

Markus Allard säger att stödet från omvärlden och andra Ung vänster-distrikt är stort.

– Det finns fem distrikt som säger att de är redo att lämna Ung vänster om jag blir utesluten, säger Markus Allard.

Annons
Annons
Annons