Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Så reagerar andra partier på avslöjandet

Nu kommenterar företrädare för andra partier förslaget att utse Kenneth Nilsson till ny ledare för S.

"Vi gratulerar Kenneth Nilsson till att ha blivit föreslagen till denna viktiga roll för Örebro. Han är en prestigelös och konstruktiv politiker. Särskilt glädjande är det också att han sedan tidigare visat sig vara engagerad i och intresserad av miljö- och klimatfrågor vilket är avgörande för Örebros utveckling", säger Sara Richert (MP) kommunalråd och gruppledare.

"Först vill jag gratulera till det nya uppdraget. Örebro står inför stora utmaningar. Det gäller både det här med det ekonomiska läget med en snudd på skenande ekonomisk utveckling, och ett helt nytt ledarskap som med Anne Andersson som ny tillförordnad kommundirektör och nu Kenneth Nilsson som kommunstyrelsen ordförande. Här hoppas jag att de två kan samarbeta. Vi moderater vill gärna bidra för Örebros bästa med ett konstruktivt samarbete, och det tycker vi att vi har haft med Lena Baastad. Vi hoppas att det fortsätter med Kenneth Nilsson", säger Maria Haglund (M)

"Det är nog ett bra val för Socialdemokraterna trots att det inte är helt lätt att efterträda Lena Baastad, som jag tycker har gjort ett bra jobb som kommunstyrelsens ordförande  Kenneth Nilsson är seriös, lugn och har sett till att programnämnd barn- och utbildning haft ett bra klimat genom under sin tid som ordförande i barn- och utbildning. Det blir spännande att se hur han kommer jobba framöver. För Vänsterpartiet är det viktigt hur han agerar i världfärdsfrågorna, och där får vi se hur vi kan samarbeta", säger Murad Artin (V) som är ordförande för jämställdhetsdelegationen i Örebro.

"Det blir jättebra. Vi ha ett gammalt samarbete. Vi känner varandra. Han har varit med under hela den tid som vi har suttit i majoritet. Han vet hur vi tänker och har i mångt och mycket varit med i samarbetet som vi har haft. Det är bara att fullfölja den linjen" säger Rasmus Persson (C).

Annons
Annons
Annons