Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung flicka erkände hot mot universitetet

En ung flicka har erkänt för sin mor att hon ligger bakom hotet mot Örebro universitet som kom via appen Jodel. Mamman kontaktade redan tidigare under helgen polisen. Men tipset föll mellan stolarna.

Annons

Flickan som tagit på sig hotet mot universitetet är enligt polisen under 15 år gammal. Hon berättade redan innan skriverierna i media började att hon riktat ett hot mot universitetet.

- Vad jag förstår har man försökt radera meddelandet, men då var det redan ute. Skriver man något på internet så ligger det ju där, säger polisens vakthavande befäl Jan Matérne.

Mamman tog då kontakt med polisen och berättade om det inträffade. Men av någon anledning fastnade informationen på vägen.

- Vi får titta lite på hur det har gått till, hur informationen kom in, hur det är skrivet och så vidare. När de ringde så var det ju inte samma läge som det är nu. Det har helt enkelt inte blivit ihopkopplat med den här händelsen, säger Jan Matérne.

Efter att hotet började uppmärksammas av medierna under söndagen tog mamman åter kontakt med polisen. Det är ännu oklart vilket motiv flickan hade för att hota universitetet.

- Jag går inte in på detaljer men det här gör att vi kan tona ner det här. Vi kommer att överlämna det till utredningsledare imorgon. Just nu gör vi inte mer åt det hela, säger Jan Matérne.Trots de nya uppgifterna väljer man från universitetets håll ändå att hålla stängt under måndagen.

- Eftersom vi inte har fått ett hundraprocentigt svar från polisen att man knutit den här personen till hotet, man har ett erkännande, så kommer vi att hålla stängt. Sedan får man komma ihåg att det är en sak att stänga universitetet, men det är en annan sak att öppna upp det, nu när alla fått veta att det ska vara stängt, säger universitetets säkerhetsansvarige Erik Nilsson.

Annons
Annons