Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V efter upplopp: Flytta Öbo till Vivalla

Med tanke på det som händer i Husby vill Vänsterpartiet flytta Öbos huvudkontor till Vivalla. Det förslaget presenterar partiet i ett pressmeddelande.

Annons

 Murad Artin (V) anser att man genom att flytta verksamheter och kontor till bostadsområden skapar arbetstillfällen, trygghet och framtidstro.

-Det som skett i Husby och på andra ställen i Stockholms förorter de senaste dygnen är typiska exempel där klyftor i samhället skapat en hopplöshet och desperation. Jag ser att det finns en risk att de stora klyftor som finns i Örebro föder samma sorts desperation om vi inte agerar, säger han.

Öbo har planer

på att flytta sitt huvudkontor, även om styrelsen inte fattat något beslut ännu.

-Om Öbo byggde sitt huvudkontor i Vivalla skulle det föra mycket positivt med sig. Restauranger, butiker och småföretagare skulle få nytta av att det fanns en stor arbetsgivare i området. Dessutom skulle det ge en viktig signal om att Vivalla är ett bra område som man vill satsa på, säger Murad Artin.

Karin Sundin (S)

ordförande i Öbos styrelse berättar att Vivalla har varit uppe för diskussion som en alternativ plats för huvudkontoret, men att man inte tycker att det är det bästa läget.

-Vi har tittat på flera lägen. Vi tycker att det finns samordningsvinster att ha bobutiken tillsammans med kontoret och då är ett centralt läge bättre. Närheten till kontoret för många är en del och det är ganska många som besöker bobutiken varje dag, säger Karin Sundin.

Hon påpekar att

de redan idag gör många insatser i Vivalla .

-Vi gör jättestora investeringar i Vivalla nu för att skapa framtidstro och arbetstillfällen, och kommunen har skapat ett nytt bolag för att skapa nya arbetstillfällen på väster, säger Karin Sundin.

Annons
Annons
Annons