Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vittne ska ha sett en gärningsman

Polisen tar uppgifterna om kopplingar till Vivallamordet i somras på allvar. Tips har kommit in om att skjutningen i Markbacken har samband med onsdagens mordrättegång.

Polisen har fått tips att det grova våldsbrottet är kopplat till onsdagens mordrättegång i Örebro tingsrätt, där sju personer står åtalade för inblandning i mordet i Vivalla i somras.

Poliskommissarie Ted Esplund säger:

– Det vore helt oansvarigt av oss att inte beakta de uppgifterna, men vi låser oss inte heller utan arbetar brett med fallet.

Dörrknackningar och förhör med vittnen är påbörjat i det bostadsområde där brottet skedde.

Handlar det om en eller flera gärningspersoner?

– Ett vittne uppger att den sett en man skjuta, men vi vet av erfarenhet att det kan vara både två och tre på platsen, svarar Ted Esplund och fortsätter:

– Om sådana här typer av brott vet vi historiskt sett att det startar och är över på några sekunder. Nu gäller det att arbeta metodiskt.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att en man ska ha setts springa från Örnsköldsgatan i rikning mot centrum och att den mannen var mörkklädd och cirka 170 till 180 centimeter lång.

Många tips har redan kommit in, men polisen vill gärna ha fler på telefon 114 14.

Mannen som skottskadades kring 16.10 är opererad på USÖ. Hans tillstånd är livshotande, uppger USÖ-läkare i en kommuniké.

Annons
Annons
Annons