Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anisstjärnor

Annons

0 portioner

ca 50 st

Ugnstemp: 200° C, varmluft 200° C

2 ½ dl vetemjöl

½ dl socker

1 tsk nystött hel anis

1 äggula

100 g margarin eller smör

Glasyr:

1 dl florsocker

1- 2 msk vatten eller anislikör

½ tsk stött anis

röd eller grön hushållsfärg

rosa karamellkulor

Blanda mjöl, socker och anis i en matberedare eller skål. Tillsätt äggulan och smöret skuret i mindre bitar.

Blanda ingredienserna till en smidig deg. Låt den vila i kylskåpet ca 1 timme.

Värm ugnen till 200 grader.

Kavla degen 3- 4 mm tjock. Ta med mått ut små stjärnor. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen 5- 8 minuter. Låt dem kallna på galler.

Rör samman florsockret, vätskan och anisen till en smidig glasyr. Färga den svagt rosa eller grön med hushållsfärg. Glasera kakorna. Garnera med karamellkulorna.

Annons
Annons