Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bondkakor

Annons

0 portioner

ca 70 st

Ugnstemp: 200° C, varmluft 175° C

5 ½ dl vetemjöl

2 dl socker

1 msk ljus sirap

1 tsk bikarbonat

1 msk vatten

¾ dl (50 g) grovhackad sötmandel

200 g smör eller margarin

Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonaten utrört i vattnet, mandeln och matfettet, skuret i skivor. Hacka snabbt ihop alltsammans till en smidig deg.

Forma 2 rullar, 4- 5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet några timmar eller tills de är hårda. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen till kakorna fått guldgul färg, 5- 7 min.

Annons
Annons