Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brownies

Annons

0 portioner

ca 24 st

Kakorna kallas också för amerikanska chokladrutor. De ska vara lite halvmjuka (kladdiga) inuti.

175 g smör eller margarin

4 msk kakao

3 ägg

3 ½ dl socker

2 ½ dl mjöl

1 ½ tsk vaniljsocker

100 g sötmandel

Garnering:

200 g mörk blockchoklad

valnötter

Ugn: 175 grader

Smält matfett och kakao på svag värme

Vispa samman ägg och socker, dock inte så mycket att det blir poröst. Tillsätt det smälta kakaofettet.

Grovhacka mandeln och rör ner den i smeten. Blanda samman mjöl och vaniljsocker. Rör till sist ner det i smeten.

Häll smeten i smord form, cirka 20x30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25- 30 minuter.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen över den kalla kakan. Låt chokladen halvstelna och skär sedan kakan i fyrkanter. Lägg en valnöt på varje fyrkant.

Annons
Annons