Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grävlingslimpor

Annons

0 portioner

3 dl vatten

1 dl rågkross

1 dl rågflingor

Kokas till en gröt, späd med mer vatten om gröten blir för tjock.

Låg gröten svalna cirka 30 minuter, den ska vara ungefär 37 grader.

Blanda gröten med:

50 g jäst

2½ dl filmjölk

4 tsk salt

1 dl farinsocker

10 dl vetemjöl

Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. Forma två avlånga knubbiga bröd. Pensla dem med vatten och rulla dem i rågflingor och vetemjöl som blandats. Snitta tre snitt med vass kniv längs med bröden. Låt bröden jäsa på plåt i 30 minuter.

Gräddas cirka 25 minuter i 220 grader.

Annons
Annons