Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallongrottor

Annons

10 portioner

Dessa grottor som verkligen blir jättegoda är alltid ett lyft för kakfatet. Välj en fast sylt av hallon, blåbär eller din egen favoritsylt.

250 g smör

1 1/2 dl socker

4 1/2 dl mjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl marsanpulver

5 msk fast sylt

Sätt ugnen på 150 grader.

Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

Rör samman smör och socker till en lätt och luftig blandning cirka 3 minuter.

Tillsätt mjöl, bakpulver och marsanpulver, rör till en slät smet.

Mjöla händerna och rulla smeten till bollar som du lägger i formar.

Gör ett hål i varje grotta och fyll med sylt.

Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Se till att inte öppna ugnsluckan de första 10 minuterna för då sjunker grottorna samman.

Vill du göra det "lilla extra" - ringla över lite glasyr.

Annons
Annons