Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäckebröd

Annons

0 portioner

5 dl vatten

1 msk honung

25 g jäst

4 dl (250 g) grahamsmjöl

10 dl (500 g) rågmjöl

1 msk salt

1 tsk (4 g) bikarbonat

Använd ljummet vatten, cirka 30 grader.

Blanda alla ingredienserna och kör på låg hastighet i degblandare under cirka 8 minuter.

Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter innan det är dags att kavla.

Sätt ugnen på 250 grader.

Ta små bitar av den jästa degen och kavla ut till tunna kakor.

Nagga kakorna med en gaffel och rulla med kruskavel över.

Placera kakorna på torr, väl rengjord plåt och grädda dem i mitten av ugnen

cirka 2 minuter på var sida.

Annons
Annons