Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krispkulor

Annons

8 portioner

75 g mandelmassa

250 g mörk choklad

3 dl corn flakes

3-4 msk hackade mandlar

silverkulor till dekor (köps färdiga)

1. Rulla små kulor av mandelmassan. Det är en fördel om de får ligga och torka någon timme innan chokladdoppningen, då fäster chokladen bättre.

2. Skålla och hacka mandeln. Skålla innebär att mandeln läggs i kokande vatten någon minut, vattnet slås av och mandlarna "gnuggas" i ren handduk så skalen lossnar. Därefter hackas de ganska fint.

3. Krossa corn flakes. Lättast går det om man lägger flingorna i en plastpåse och klämmer sönder dem.

4. Smält chokladen i vattenbad. Se till att den håller cirka 30 grader. Vänd ner hackad mandel och krossade flingor i chokladen.

5. Doppa kulorna med mandelmassa i chokladen. Använd två gafflar som redskap. Dekorera kulorna med några silverkulor innan chokladen har torkat.

Annons
Annons