Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krukbröd med oliver och rosmarin

Annons

8 portioner

1 pkt jäst (50 g)

5 dl ljummet vatten

2 tsk salt

1 msk stött rosmarin

3 msk olivolja

25-30 grovt hackade svarta oliver

1,3 liter ljust lantbrödsmjöl

8-10 nya lerkrukor diameter 9-10 cm

1. Lös jästen i ljummet vatten. Blanda i salt, rosmarin, olivolja, oliver och vetemjöl. Rör ihop till en lös deg som får jäsa 40 minuter i bunken. Ställ krukorna i ljummet vatten. Klipp remsor av bakplåtspapper för att täcka kanterna med.

2. Tippa upp degen på mjölat bakbord. Knåda ett par minuter och forma 8-10 runda bullar. Torka av krukorna och lägg en muffinsform i botten och en remsa bakplåtspapper som en krage på insidan innan bullarna läggs i krukorna. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.

3. Grädda krukbröden mitt i 225 grader varm ugn i 20 minuter.

Annons
Annons