Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linser

Annons

0 portioner

18- 20 st

Kakan är fylld med ljuvlig citronkräm

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 dl socker

200 g smör eller margarin

Fyllning:

skal och saft av 1 citron

2 ägg

1 ½ dl strösocker

100 g smör eller margarin

Garnering:

florsocker

eventuellt lite rivet citronskal

Ugn: 200 grader

Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och socker. Tillsätt matfettet och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila, cirka 1 timme.

Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft.

Smält matfettet i en kastrull och tillsätt äggsmeten under kraftig vispning. Fortsätt vispa under sjudning tills krämen blir tjock.

Smörj runda eller ovala muffins- eller mazarinformar. Kavla degen och ta ut med hjärtmått. Fördela krämen i dem och lägg på ett deglock.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna och låt dem kallna.

Sikta över lite florsocker strax innan kakorna ska serveras och strö eventuellt på lite rivet citronskal.

Annons
Annons