Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mazariner med blåbär

Annons

0 portioner

Deg till formarna

200 g smör

7 dl vetemjöl

1 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre du knådar degen

desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt (cirka 3 mm) i formar.

Fyllning

200 g smör

5 ägg

400 g mandelmassa

lite sylt

Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan du värma den lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra i den, då brukar den gå ihop.

Sätt ugnen på 150 grader.

Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.

Fyll formarna till 3/4 och grädda i cirka 10 minuter.

Låt formarna svalna och ta ur dem genom att knacka dem mot bordet. Då släpper de lätt.

Stryk på ett tunt lager med sylt.

Glasyr

3 1/4 dl (200 g) florsocker

1 msk citronsaft

1/4 dl vatten

Blanda ingredienserna och värm på spisen till 40 grader innan du stryker glasyren

på mazarinerna.

Annons
Annons