Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Messmörsbullar

Annons

0 portioner

Cirka 40 bullar, 90 minuter

En klassisk kanelbulle med messmör istället för smör, vilket gör den lite sötare och smaken lite rundare.

15 dl vetemjöl, 900 g

5 dl mjölk

1 dl vit baksirap eller socker

3/4 tsk salt

150 g rumsvarmt smör

1 paket jäst för söta degar, 50 g

100 g messmör

ägg till pensling

mandelflagor till garnering

Häll upp det mesta av mjölet i en stor skål, spara en deciliter till utbakningen. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll ner i skålen. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula ner jästen, alternativt lös den först i den fingervarma mjölken.

Arbeta degen tills den börjar släppa kanterna, cirka 10 minuter för hand. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk.

Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar. Bred på messmöret och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

Vispa upp ägg och pensla bullarna, strö över mandel. Grädda bullarna i 225 grader i 8-10 minuter och låt svalna.

Ta med i plastpåse.

Annons
Annons