Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minibaguetter med rosmarinkryddat flingsalt

Annons

0 portioner

1/2 dl olja

(eller 50 g smält margarin)

5 dl mjölk eller vatten

50 g jäst

1 tsk salt

2 tsk socker

rosmarinkryddat flingsalt

cirka 1,3 l vetemjöl

Pensling:

vatten

Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet. Lös upp jästen i lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt och socker.

Rör i större delen av mjölet (spara 2-3 dl till utbaket) och arbeta degen i bunken till den blir smidig och släpper kanterna.

Jäs degen i bunken i cirka 30 min (till dubbel storlek)

Stjälp upp degen på bakbord och forma till mini baguetter.

Klipp baguetterna och krydda med rosmarinflingsalt

Annons
Annons