Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogs- och trädgårdssemlor

Annons

6 portioner

1/2 sats semlebullar

Till fyllning och garnering:

75 g mandelmassa

2 dl blåbär, frysta går bra

5-6 färska jordgubbar

2 dl vispgrädde

2 msk florsocker

1. Baka bullarna enligt receptet här intill. Klipp eller skär loss lock och ta bort lite av inkråmet med en gaffel. Hacka det som plockats ur och blanda med mandelmassa och en matsked grädde. Lägg tillbaka fyllningen i bullarna.

2. Vispa grädden hårt och blanda ner blåbär (frysta bär måste tinas innan annars vätskar sig grädden). Spritsa på grädden med spritspåse utan tyll, det vill säga bara påsen med stor öppning, och sätt tillbaka locken lite på sniskan.

3. Sikta över florsocker och kläm fast en jordgubbe i grädden.

Annons
Annons