Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörgåstårta med lax och skaldjur

Annons

4 skivor hönökaka eller landgångsbröd

1 dl majonnäs, 40 %

2 dl lättcrème fraiche

200 g skalade räkor

200 g kallrökt lax

3 hårdkokta ägg

100 g mjukost med räkor

Till garnering

räkor, rökt lax, ishavsrom, olika salladsblad, körsbärstomater, gurka, örter, melon och jordgubbar

1. Kantskär bröden och skär dem till den form tårtan ska ha. Blanda ihop majonnäs och lättcrème fraiche.

2. Första lagret: Några matskedar majonnäsblandning smaksatt med hackade räkor.

3. Andra lagret: Några matskedar majonnäsblandning smaksatt med hårdkokt, hackad ägg.

4. Tredje lagret: Några matskedar majonnäsblandning blandat med lika mycket mjukost med räksmak samt några skivor fint strimlad, kallrökt lax.

5. Bred majonnäsblandning på ovansidan och runt kanterna. Garnera med olika salladsblad, räkor, rökt lax, ishavsrom. Gärna med metoden "droppa över" i stället för raka rader. Toppa med gurka, körsbärstomater, örter, tunna melonklyftor och jordgubbar.

Annons
Annons