Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smultronmoussetårta

Annons

12 portioner

Bakelser eller tårta

10 gelatinblad

6 (125 g) äggulor

3 1/2 (250 g) florsocker

12 1/2 dl grädde

500 g osötad smultronpuré, mixade och passerade smultron utan kärnor

Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 10 minuter.

Vispa äggula och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.

Vispa grädden till ett fast men inte hårt skum.

Häll av vattnet från gelatinbladen utan att krama ur dem.

Smält gelatinbladen på svag värme tillsammans med 1 dl av grädden.

Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en slät mousse.

Häll moussen i bakelseformar eller i en 24 cm tårtform med löstagbara kanter.

Täck med bakplåtspapper och ställ den i frysen.

Tag loss tårtan eller bakelserna från formen eller formarna direkt när du tar moussen ur frysen. Då bevaras de fina kanterna och den släta ytan.

En tårta till 12 personer tinar i kylen på cirka 3 timmar.

Dekorera vackert med säsongens bär och blommor.

Annons
Annons