Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladcreme med säsongens bär

Annons

12 portioner

500 g grädde

500 g mjölk

200 g äggula

400 g choklad

Blanda grädde, mjölk och äggula i en kastrull och sjud upp till 85 grader under ständig omrörning.

Sila sedan blandningen över en finmaskig sil och rör om tills chokladen är helt smält.

Slå sedan cremen i en form och låt stelna i kylen.

1 liter blandade bär

1 citron

florsocker

färsk mynta

Hallon, jordgubbar, vinbär rensas och pudras med lite florsocker.

Vispa grädde och riv i skalet från en halv citron, smaksätt med lite florsocker.

Värm några skedar och forma vackra ägg på tallriken, gör likadant med grädden.

Garnera med bären och avsluta med myntan.

Annons
Annons