Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frasvåfflor

Annons

4 portioner

Blir cirka 8 våfflor

2 msk smör

3 dl vetemjöl

2 dl iskallt vatten

3 dl vispad grädde

Att äta till:

vispad grädde

sylt

färska bär (helst samma som i sylten)

Gör så här:

1. Smält smör och låt det svalna helt. Blanda mjöl och vatten till jämn smet. Blir det klumpar måste smeten silas.

2. Vispa grädden hårt.

3. Blanda ned det smälta fettet i mjölsmeten och vänd till sist ned den vispade grädden försiktigt. Grädden ska ha kvar sin luftighet varför den måste vändas ned i mjölsmeten, inte vispas på vanligt sätt.

4. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Första laggarna brukar bli bäst om järnet penslas med smält smör innan smeten hälls i. Färdiga frasvåfflor får inte läggas på varandra för då mjukar de och själva "fraset" går förlorat. Sylt i kombination med färska bär, en gnutta socker och vispad grädde är bästa tillbehören när våfflorna väl kommer på bordet.

Annons
Annons