Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honungspannacotta med chokladsås och nötkross

Annons

5 portioner

5 dl vispgrädde

3 msk strösocker

2 msk honung

1 vaniljstång

2 gelatinblad

Till såsen:

100 g mörk blockchoklad

1 msk osaltat smör

1 1/2 dl grädde

Till garnering:

100 g grovt krossade makadamianötter

1. Värm honungen i mikron, svag värme och en dryg minut. Blanda den nu rinnande honungen med socker, grädde och fröna från en vaniljstång i kastrull. Koka upp och sjud blandningen sakta.

2. Lägg två gelatinblad i en skål med vatten.

3. Rör om i gräddblandningen då och då. Efter 10 minuter på spisen lyfts gräddkrämen av spisen och ställs att svalna något.

4. Krama ur gelatinbladen och vänd ned dem i krämen. Rör om så de smälter och fördela gräddkrämen i 4-5 portionsformar. Ställ kallt i 4 timmar.

5. Dela chokladen i bitar. Koka upp grädden. Tillsätt chokladen under vispning. Fortsätt att vispa så choklad och grädde verkligen smälter samman. Rör ner smöret i små omgångar. Låt såsen svalna.

6. Stjälp upp gräddpuddingarna. Ringa chokladsås runt och garnera med grovt krossade makadamianötter. (TT Spektra)

Annons
Annons