Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall rabarbersoppa med vaniljpannacotta

Annons

0 portioner

En härlig vårdessert när rabarbern börjar dyka upp. Pannacotta är en enkel pudding som brukar vara populär hos de flesta.

3 dl grädde

0,5 dl socker

1 st vaniljstång

2 st gelatinblad

500 g rabarber

1 vaniljstång

Till sockerlagen:

5dl vatten + 2dl socker

Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur vaniljen och blanda med lite socker. Lägg vaniljstängerna, vaniljskrap och grädden i en kastrull och koka upp. Krama ur gelatinbladet ordentligt och lägg i vaniljgrädden, vispa om ordentligt, häll upp i portionsformar. Låt stå kallt tills blandningen stelnar.

Ansa rabarbern och skär i mycket tunna skivor, cirka 3 cm långa. Skrapa ur vaniljstången, blanda ner i sockerlagen och koka lagen i cirka 10 minuter. Häll den heta lagen över rabarbern. Kyl och servera med panna cotta och touilleflarn (se särskilt recept).

Annons
Annons