Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokossmulpaj med äpple

Annons

0 portioner

Lite annorlunda smak på smulpajen blir det med kokos och lime.

1 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

1 dl kokosflingor

2 msk strösocker, gärna råsocker

125 g kallt smör

3 äpplen, skalade

1 dl äppelmos

1 tsk kanel

1 lime, rivet skal

6 portionsformar, smorda

Lägg havregryn, mjöl, kokos och socker i en matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör allt snabbt till en smulig deg. Det tar bara några sekunder. Utan matberedare smular man ihop det för hand.

Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Blanda med äppelmos och kanel samt limeskalet. Lägg i smorda formar och strö deg över. Baka av i ugn 225 grader cirka 15 minuter, eller tills de fått fin färg.

Annons
Annons