Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mazarinkaka med jordgubbsglasyr

Annons

0 portioner

Tillagningstid: 40-60 min

1 3/4 dl margarin

75 g mandelmassa

2 ägg

8 droppar bittermandelarom

1½ dl mjölk

2½ dl strösocker

3 dl vetemjöl, 180 g

½ tsk bakpulver

Glasyr:

ca 2 dl florsocker med jordgubbssmak

Garnering:

färska jordgubbar eller andra färska bär

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla formen, ca 24 cm i diameter.

Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Vispa ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.

Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl och bakpulver under omrörning.

Rör ner matfettet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter. Låt kakan svalna.

Rör ihop florsocker med 1- 2 tsk vatten enligt anvisning på paketet. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna. Dekorera kakan före servering med färska jordgubbar eller andra bär. Vill man göra kakan extra festlig - servera med vispad grädde.

Annons
Annons