Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannacotta med kokos och exotisk frukt

Annons

4 portioner

5 dl vispgrädde

4 msk strösocker

1 vaniljstång

2 gelatinblad

2 msk kokosrom

Till servering:

2-3 msk riven kokos

färska exotiska frukter

karamellsås (färdig så kallad syrup med karamellsmak)

vispad grädde smaksatt med några blad hackad färsk mynta

1. Häll upp grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ut de små fröna med en kaffesked och lägg dem i grädden. Avsluta med att lägga i hela den urskrapade vaniljstången. Tillsätt strösocker och koka upp. Sänk värmen och sjud sakta.

2. Lägg två gelatinblad i en skål med vatten.

3. Rör om i gräddblandningen då och då. Efter 15 minuter på spisen lyfts den urkokta vaniljstången upp och gräddkrämen får svalna något.

4. Krama ur gelatinbladen och vänd ned dem i krämen. Tillsätt kokosrom och fördela gräddkrämen i fyra portionsformar eller kaffekoppar.

5. När gräddkrämen svalnat ställs formarna in i kylskåp 4-5 timmar. Vid servering stjälps puddingarna upp på tallrikar och garneras med riven kokos och exotisk frukt. Ringa karamellsås runt och bjud gärna vispad grädde smaksatt med hackad färsk mynta till.

Annons
Annons