Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabarberpaj i marängtäcke

Annons

0 portioner

Pajskal:

100 g smör

3 dl vetemjöl

1 msk socker

Fyllning:

1/2 liter putsad rabarber (eller andra bär)

1 dl socker

1 msk smör

1 tsk kardemumma

Maräng:

3 äggvitor

100 g mandelmassa

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet snabbt och tryck ut degen tunt i en ungsform med löstagbar botten (24 cm i diameter). Nagga degen och grädda i 200 grader i 10-15 minuter tills degen fått lite färg. Under tiden: Ta fram en ny ugnsform och smörj den med lite smör. Skär rabarber i centimeterbitar och strö över socker och kardemumma. In i ugnen tills sockret smält. Häll sen fyllningen i pajskalet, och låt grädda ytterligare 5-7 minuter. Maräng: Vispa äggvitorna hårt, vänd ned riven mandelmassa och klicka blandningen över pajfyllningen. Sätt tillbaka in i ugnen och låt allt få vacker färg - ca 6-7 minuter. Servera med lösvispad grädde, glass eller vaniljsås.

Annons
Annons