Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaniljgratinerade rabarber

Annons

0 portioner

Rabarber och vanilj är en väl beprövad och synnerligen lyckad kombination.

6-7 rabarberstjälkar

3 äggulor

1 dl strösocker

3 äggvitor

1 vaniljstång

1 burk kesella vanilj (250 g)

Till garnering och servering

rostade mandelspån

vaniljglass

Skölj och skala rabarberstjälkarna lätt. Dela dem i 5 cm långa bitar. Är de mycket tjocka kan de även delas en gång på längden. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form. Sätt in formen i 225˚ varm ugn i 5 minuter. Tag ut formen och höj ugnen till grillvärme, 250275˚.

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Snitta och gröp ur vaniljstången. Blanda ner fröna i äggulorna. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan. Häll blandningen över rabarberna och gratinera i 5 minuter.

Rosta den flagade mandeln i en torr, inte alltför het panna. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.

Annons
Annons