Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelglögg

Annons

6 portioner

15 minuter

1 l torr äppelcider eller äppeljuice

3 cm färsk ingefära

2 kanelstänger

3 stjärnanis

3 kardemummakapslar

eller 5 kärnor

cirka 3 tsk citronsaft

1 1/22 dl calvados

cirka 2 msk råsocker

1 apelsin

1 citron

Häll cider eller juice i en kastrull. Tillsätt skivad ingefära, kanelstänger, stjärnanis och kardemummakapslar i en kastrull och värm försiktigt utan att det kokar. Ta bort från plattan. Smaksätt med citronsaft, calvados och råsocker. Rör runt tills sockret löst sig och smaka av.

Tvätta och skiva apelsinen och citronen. Lägg dem i en kanna och slå på den varma glöggen. Servera varmt.

Annons
Annons