Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbssaft med citron och kardemumma

Annons

0 portioner

3 l jordgubbar

4 1/2 dl vatten

saft och skal av 1 citron

2 tsk krossade kardemummakärnor

5-6 dl socker per liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft

Skölj och rensa bären. Lägg dem i en kastrull. Tvätta citronen och torka den. Riv det gula skalet fint, pressa ut saften och spara den. Lägg citronskalet i kastrullen.

Krossa kardemummakärnorna och lägg dem i kastrullen tillsammans med vattnet. Koka upp långsamt och koka ca 10 minuter eller tills bären avgivit sin saft.

Låt saften självrinna genom en saftsil. Mät saften och häll tillbaka den i den rengjorda kastrullen. Tillsätt socker och citronsaft. Koka upp saften på nytt och skumma den väl.

Rör ut natriumbensoatet i lite saft, rör ner det i kastrullen.

Häll saften i rengjorda flaskor och fyll dem ända upp. Tillslut genast.

Förvaras mörkt och svalt.

Annons
Annons