Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingondricka, rårörd

Annons

0 portioner

1 kg (ca 1 3/4 liter) lingon

5 dl vatten

1 tsk citronsyra

4 dl socker

1 krm natriumbensoat (konserveringsmedel)/liter avrunnen saft)

Rensa och skölj bären. Tina frysta bär. Mosa bären med potatisstöt i en bunke, i matberedaren eller i en mixer.

Blanda bärmassan med vattnet och citronsyran, täck över och låt stå svalt ca 1 dygn. Rör då och då.

Häll bärmassan i en silställning att självrinna 20-30 minuter. Mät upp saften, tillsätt sockret och rör tills det är löst. Tag bort ev. skum.

Lingon innehåller natriumbensoesyra naturligt, men är bären lösa och vattniga bör natriumbensoat tillsättas.

Annons
Annons