Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabarbersaft

Annons

0 portioner

1 1/2 kg rabarber

6 dl vatten

5 kryddnejlikor

500 g socker/liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat (1 krm kaliumsorbat)

Skölj rabarbern (den behöver inte skalas). Skär stjälkarna i centimeterlånga bitar. Koka upp vattnet och lägg i rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder, cirka tio minuter. Sila massan och låt saften rinna av ca 30 minuter. Mät saften, koka upp den och rör i sockret. Koka upp igen och skumma väl. Rör ut konserveringsmedlen i lite av den heta saften och tillsätt blandningen. Häll upp saften på rena, varma flaskor och tillslut väl. Förvara saften svalt.

Annons
Annons