Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskcurry med basmatiris

Annons

4 portioner

1 gul lök, hackad

3 potatisar, tärnade

1 gul paprika, tärnad

1 röd chilifrukt, finhackad

2 vitlöksklyftor

2 msk matolja

10 nejlikor

5 kardemumma

1 kanelstång

1 msk currypulver

4 dl fiskbuljong

2 dl matlagningsgrädde

500 g vit fisk (torsk, sej, kolja)

i grova tärningar

En kryddig och nyttig rätt som känns matig. Här kan man använda några av kryddorna som blev över från julbaket.

Fräs lök, potatis, paprika, chili och vitlök i matolja någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på fiskbuljongen och matlagningsgrädden och koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fisken. Låt den bli precis färdig, det tar bara ett par minuter. Servera med nykokt basmatiris.

Annons
Annons