Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskgratäng med broccoli och dragon

Annons

4 portioner

600 g färsk eller fryst fisk, torsk, kolja, sej eller hoki

250 g broccoli

vatten

salt

4 msk vetemjöl

3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)

1 dl grädde

½ tsk salt

½ krm kajennpeppar

1 msk hackad dragon

1-2 dl riven ost

Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 1½ cm tjocka skivor eller skär den färska fisken i bitar. Skär broccolistjälkarna i bitar och koka dem cirka 5 min i lättsaltat vatten. Broccoliblomman får koka 2- 3 min.

Lägg fisken i en lättsmord ugnssäker form. Fördela broccolin runt om.

Rör ut mjölet i lite av fiskbuljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka cirka 5 min. Smaka av med dragon. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten.

Tillaga fisken i 225 grader, cirka 20 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.

Servera med kokt potatis och blandad sallad.

Annons
Annons