Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisksoppa eller gryta

Annons

4 portioner

Det här är den snabba variationsrika matiga soppan eller grytan beroende av hur blöt man gör den.

½-1 fänkål.

½-1 purjolök.

3-4 potatisar.

Smör

300 gram fisk.

Fiskbujong eller grönsaksbuljong.

400 gram krossade tomater.

Salt och peppar.

Eventuellt curry eller saffran.

Så här gör du:

Börja med att fräsa fänkålen och purjolöken i lite smör. Tillsätt tärnad potatis och krossade tomater tillsammans med buljong. Låt småputtra cirka 5-10 minuter.

Skär fisken i portionsbitar. Ta bort ben. Lägg i fisken lite i taget i den puttrande grytan och låt koka 3- 5 min. Överkoka inte då blir fisken torr och träig. Smaksätt med eventuellt mer salt och peppar. Tycker man om curry så passar det utmärkt till den här grytan. Börja då med att fräsa curryn i smöret tillsammans med grönsakerna.

En annan krydda som är god till är saffran, och då har man helt plötsligt fått en underbar festsoppa.

Lite gott surdegsbakat bröd med en vällagrad ost sätter pricken över i-et.

Annons
Annons