Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gädda med skirat smör och raspad pepparrot

Annons

4 portioner

600 g gäddfilé

1 gul lök

salt och hel vitpeppar

Till serveringen:

1 bit färsk pepparrot

50-75 g smör

1.

Skär loss filéerna från fisken. Skär därefter loss skinnet med kraftigt lutande kniv. Lägg fisken med skinnet nedåt på stadigt underlag och vinkla in kniven mellan skinn och fiskfilé. Skär med korta rörelser framåt till dess att skinnet ligger kvar på underlaget och filén är i handen. Putsa bort alla synliga ben i bukhåla och längs linjen för ryggraden. Vill man ha hela, benfria bitar kan enbart ryggfilén användas. Resten sparas till färs.

2.

Koka fisken med skalad gul lök, grovt krossad vitpeppar och salt i kokvattnet. Sjud varsamt under lock i 5 till 7 minuter beroende på storlek. Lyft upp den färdiga fisken med hålslev och mellanlanda på hushållspapper för att slippa kokvatten på tallrikarna. Dekorera med dill.

3.

Serveras med nyriven, färsk pepparrot och smält smör alternativt vitsås smaksatt med riven pepparrot. Kokt potatis, varma grönsaker och citron passar bäst till.

Annons
Annons